Wie is Joan Dogojo in 1 zin?


Joan Dogojo, is vanaf juli 2013 het jongste lid van de Nationale Assamblee. Daarvoor was zij voor de surinaamse gemeenschap geen onbekende. Sommigen kennen haar van het eerste Nationaal Jeugdparlement maar ook haar performance tijdens het miss Alida gebeuren in 2003, waar zij werd gekroond tot de miss,  is velen bijgebleven. Joan was enige tijd werkzaam op het Kabinet van de Vice President, en neemt ook zitting in de gemeenschappelijke Raad van Toezicht van de STVS en de SRS.

 

Wie is Joan in 1 zin?

“ooow zo, Joan is dochter van Selita Kindooi en van me vader natuurlijk Leonardus Dogojo”

 

Hoe oud ben je?

“ik ben n 31 jaar  en ben geboren op 19 december 1982 onder het sterrenbeeld boogschutter.

 

Waar ben je opgegroeit?

“ Friman Gron, in de buurt van de Nepveustraat, tot ongeveer mijn zeven en twintigste, en op Pontbuiten”

 

Welke scholen heb je bezocht?

”ik zat op de Richard Voullaire school, daarna de C.R Froweinschool. Vanuit de derde klas van de Frowein ben ik gesprongen naar Lyco. “ ik hou van risico’s toch”.  Daarna zat ik op ADEK waar ik  Economie deed. Daar heb ik mijn Bachelor behaald en bij Lim A Po heb ik mijn Masters in Public Administration behaald.

 

Hoe ziet jouw gezin eruit?

“ Moeder van een dochtertje, mijn meisje is twee jaar, ik ben nog niet getrouwd

 

Wat doe je in je vrije tijd?

“Mijn hobby is nu mijn werk geworden, ik hou mij veel bezig met sociale aangelegenheden”

 

Wat doe je in het dagelijksleven naast je werk in het parlement?

“Bij het kabinet van de president ben ik werkzaam als ambtenaar en hou mij bezig met het Unasur gebeuren, verder ook met jongeren en gender”

 

Heb je ooit na je aantreden in het parlement eraan gedacht dat je een verkeerde keus heb gemaakt?

“ Nooit, ik heb al altijd de behoefte gehad mensen te helpen. Dat heeft gemaakt dat ik op een bepaald moment een bepaald pad insloeg. Ik stelde mezelf in het jaar 2004 kiesbaar voor het Jeugdparlement waar ik met de meeste stemmen voor Paramaribo werd gekozen, daarvoor zat ik bij  het Onderdirectoraat Jeugdcentra als vrijwilliger. Ik besefte, dat om het verschil te kunnen maken, ik moest zijn waar de beslissingen werden genomen. Ik heb daarom nooit getwijfeld toen ik gevraagd werd zitting te nemen in het parlement. Ook kan ik mij terug vinden in de standpunten van de partij. We hebben duidelijke sociale en politieke ideologieen zonder aanziens des persoons.

 

Wat is jouw persoonlijke mening  over de politiek?

“wel, als je als toeschouwer aan de kant staat dan heb je echt het idee dat politiek vies is. Als je er eenmaal in bent en je hebt de juiste tools, vaardigheden en instelling dan kan je heel veel bereiken.

 

Hoe lang neem je reeds actief deel in de politiek?

Vanaf mijn 17de heb ik mij aangesloten bij een politieke partij.

 

Is er iets dat je van het hart moet nu op dit moment?

“ja, ik wil heel graag dat de leden van het Jeugdparlement het kiezen van een leider goed overwegen. Ik hou van Melvin,  Dirajh en Darryl maar ik zie graag een jonge vrouw als voorzitter.” Als ik ditt niet had gezegd dan heette ik geen Joan”. We moeten  niet niet vergeten dat niet een ieder blij is met het NJP, sommigen ervaren de opmars van jongeren als een dreiging en zullen anti- propaganda voeren hiertegen. Over het algemeen hebben mensen meer sympathie voor vrouwen, en deze ruimte heeft het instituut nodig om tot wasdom te komen”
Leave a Reply