Walter op het veld


Als kleine jongen meelopen, activiteiten bezoeken en aan de kantlijn staan was niet voldoende voor Walter Bouterse. Al zes maanden participeert hij actief in het ressort Blauwgrond om de problemen aan te horen, projecten te helpen uitvoeren en de naam van de partij goed uit te dragen, met andere woorden het veldwerk doen.

Niet aan de macht zijn, over weinig financiën beschikken en veel harder je best doen om mensen te overtuigen dat je echt het werk voor hun wil doen maakte veldwerk vroeger iets moeilijker. Nu ik dichterbij ben en het werk ook zelf doe merk ik dat de jongeren van nu veel meer hulpmiddelen hebben om met hun doelgroep te communiceren. Het is een facebook, een twitter, noem maar op, de social media die het makkelijker maken om het veldwerk te doen. De huis aan huis bezoeken worden minder, maar we vergeten de mensen die nog niet beschikken over het digitale makkelijk in contact zijn.

“Jongeren van Suriname, ongeacht welk ressort die hebben een gezegde ik bemoei me niet met politiek. Maar als ik naar de jongeren kijk die zich hebben aangesloten bij de NDP en ook het veldwerk doen dan kan ik zeggen dat dat straks niet meer gezegd zal worden. Doordat wij getraind en bijgestaan worden hebben andere jongeren ook veel aan ons, we kunnen ze op een professionele manier bijstaan door hun problemen aan te horen en dit weer te rapporteren zodat er werkelijk een oplossing komt”.

Als sportliefhebber zal een ‘tori’ van Walter allereerst die richting opgaan. Door middel van sport kan je ook je boodschap overbrengen. Door middel van sportevenementen te organiseren, dat wat jongeren leuk vinden, motiveren we ze om hun doelen te bereiken en als ze die nog niet hebben gesteld, helpen wij ze ertoe over te gaan doelen voor zichzelf te stellen.

Vanwege de naam Bouterse gaat men er al vaak van uit dat ik “de man “ ben om hun problemen aan te horen omdat ik die dan makkelijker kan oplossen. Dat is niet direct het geval, ik ben uiteraard wel een persoon die extra hard werk voor mijn partij maar alles gaat volgens structuren. Ik zet mij vooral individueel in voor meer sportaccommodatie, gelijke kansen voor alle jongeren om zich te kunnen ontwikkelen en vooral goede scholing. Ik vergeet nooit fun, want als jonge persoon moet je ook fun hebben en maken, maar vergeet niet om prioriteiten te stellen.
2 thoughts on “Walter op het veld

 1. Romano

  e.Mijne heren,Ik zo

  juist aandachtig gekeken en geluisterd naar vele video’s beelden.
  prachtig allemaal.

  maar in mijn gedachten en de manier hoe ik denk en zie dat sommige dingen nog niet goed gaat in suriname, vraag ik mij zelf af, wat gaat de NPD of Mega Combinatie doen aan het bestrijden van de criminalitiet in surinam

  Elke dag, elke week en elke maand worden er steed meer mensen van hun vrijheid en leven beroofd, vermoord en of mishandeld en vermink.

  wat is de oplossing van de overheid in deze en hoe denk de overheid dit de komende dagen , weken , maanden en jaren te gaan aanpakken, bestrijden en uitroeien.?

  want dit kan niet meer zo verder is Su,

  suggesties ; meer polities en leger op straat.
  meer verkeer controle , waarbij alcohol, wapenbezit, drugs en voertuigcontrole en inhoud word gecontroleerd.

  meer politie en leger controle in woonwijken en in het centrum van paramaribo. Desnoods worden ook de militaire politie ook extra ingezet.

  Meer camera’s op drukke en bekende openbare wegen en kruispunten die gebruikt kunnen worden door criminelen na dat ze hun daad hebben gepleegd.

  extra APK keuringen controles door de polities, zo kom er ook wat extra geld binnen in kast om vervolgens weer te gebruiken om te bestrijden.

  Opdracht geven aan alle surveillant om alle verdachten auto’s waar meer dan een persoon zit na 1:00 in de ochtend tot 6:00 extra te controleren om preventief op te treden tegen misdaad en deze te voorkomen.

  Een nieuwe wet aanmaken en aannemen om van alle criminelen, ongeacht misdaad, zodra deze veroordeeld zijn door de rechter een DNA spoor van te nemen en deze voor minimaal 10 jaar opslaan in een DATA base.

  Mensen die geen baan, bron van legaal inkomsten hebben en in het bezit zijn dure spullen, goederen en vermogen, deze door steek proeven aan te houden en indien mogelijk huisonderzoekingen plegen voor nader onderzoek.
  Zo kan ik door gaan met veel suggesties.

Leave a Reply