Onderdirecteur Soeresh Algoe wordt nieuwe LVV-minister


283Het is zo goed als zeker dat Soeresh Algoe, onderdirecteur Landbouw, de nieuwe minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wordt. De landbouwingenieur komt uit de NDP-gelederen. 

In de samenleving is lange tijd gedacht dat hij sympathiseerde met de VHP. Algoe werd eind 2011 benoemd tot onderdirecteur Landbouw, nadat op een na alle onderdirecteuren van het ministerie van LVV thuis werden gezet. Onderdirecteur Planning en Ontwikkeling, Gerrit Breinburg, werd daarop benoemd tot directeur. Dat gebeurde nadat toenmalig LVV-directeur Dew Jaddoe in januari 2011 op non-actief werd gesteld.

Algoe was voordat hij onderdirecteur werd, regio-coördinator Midden. Van hem staat algemeen bekend dat hij een veldwerker is en trekt aan de landbouw-ontwikkeling. In de afgelopen maanden heeft hij zich meer dan voorheen bezig gehouden met de kassenteelt om te bewijzen dat veel van de geïmporteerde landbouwproducten ook in Suriname kunnen worden geteeld en dan veel goedkoper.

Het is de verwachting dat president Desi Bouterse vanmorgen tijdens de persconferentie bekendmaakt wie op de vrijgekomen ministersposten komen. Behalve LVV waar ook nog een onderminister moet worden benoemd, gaat het om de ministeries van Handel en Industrie en Binnenlandse Zaken.
One thought on “Onderdirecteur Soeresh Algoe wordt nieuwe LVV-minister

  1. Nei

    Ah, jij behoort ook tot de paars-fans! Mijn man is dol op die kleur, terjwil ik er niet zoveel mee heb, maar ja, ook blauw staat voor spiritualiteit, zeggen we dan maar (daarom heeft de H.Maria ook altijd een blauwe mantel om!). Gelukkig beperkt zich dat paars bij ons tot enkele (half-)edelsteentjes, een sjaal (van mijn man! :)) en ja, af en toe ook eens een bloem. Je sierkooltjes zijn heel mooi en de kleuren passen goed bij de herfst.

Leave a Reply