LVV werkt aan voorjaarsinzaai dit jaar


tractor_DetailfotoNIEUW-NICKERIE – Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) treft voorbereidingen voor de voorjaarsinzaai van dit jaar.

Guido van de Kooye, co√∂rdinator LVV Regio- West, pleegt maandag overleg met het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP) over waterdistributie naar de rijstarealen. “We verwachten geen problemen met de aan- en afvoer van water, omdat de irrigatie- en drainageleidingen redelijk in onderhoud zijn.”

Volgens de LVV-voorman kunnen rijstboeren het water van de regen die de afgelopen dagen is gevallen, laten staan om onkruid te laten groeien op de arealen. “Indien het blijft regenen op dit niveau, dan verwachten wij dat het waterpeil in de Nanizwamp ook zal gaan stijgen, anders zullen wij een beroep doen op het OWMCP om de pompen op te starten bij het pompgemaal te Wakay”.

Het ministerie werkt aan het inzaaischema dat later deze week wordt bekendgemaakt aan de boeren. “We willen graag dat de rijstboeren zich houden om binnen het vastgestelde inzaaischema te blijven, anders lopen ze het gevaar om in een natte periode te oogsten”.